"دوربين مداربسته" چيست؟
واژه "دوربين مداربسته" برگردان فارسي کلمه انگليسي  closet circuit television  يا به اختصار cctv مي باشد. معني لغوي آن جعبه جادويي مدار بسته است و به دوربين هايي گفته مي شود که در جاي خود ثابت اند.
دوربين مداربسته به کليه دوربين هايي اطلاق مي گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاوير را به يک يا چند محل ارسال مي کنند. از آنجا که اغلب اين دوربين ها در حفاظت، نظارت و سيستم هاي مانيتورينگ امنيت بکار مي رود اين واژه بيشتر به همين حيطه بر مي گردد اما معني فني آن حتي دوربين هاي ويديو تلفن و کنفرانس را نيز دربر مي گيرد.



تاريخچه:
نخستين سيستم مداربسته در سال 1942 ميلادي توسط شرکت زيمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک هاي v2 نصب شد. يک مهندس آلماني بنام "والتر بروچ" مسئول نصب اين سيستم بود.
در آمريکا اولين تبليغ دوربين مداربسته در سال 1949 مربوط به محصولي با نام "وري" بود که در تبليغات گفته ميشد به مجوز دولتي نيازي ندارد.از آن پس سيستم هاي ضبط تصاوير دوربين مداربسته در برخي پايگاه هاي فضايي بزرگ جهت ضبط تصاوير پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خيلي زود روي موشک ها نصب شد تا جايي که تصاوير را همراه با صدا به زمين ارسال کرد.


 


 اولين رونمايي از دوربين مداربسته در اماکن عمومي آمريکا در سال 1973 بود. زماني که در ميدان تايمز نيويورک اولين دوربين مداربسته به منظور جلوگيري از جرايم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگيري در کاهش جرايم ايفا نکرد. تا ايتکه در سال 1980 دوربين هاي مداربسته در سطح گسترده اي در سراسر آمريکا بخصوص در مراکز عمومي بکار گرفته شد. بنظر مي آمد استفاده از دوربين مداربسته راهي ارزان تر در مقايسه با بکارگيري نيروهاي پليس براي شناسايي جرايم باشد.



بتدريج برخي از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهايي که بيشتر در معرض سرقت قرار داشتند نيز به دوربين مداربسته روي آوردند. در سال 1990 دستگاه هاي ضبط تصاوير دوربين ها تنها با قابليت " ضبط بعد از شناسايي حرکت" وارد بازار شدند که استفاده از دوربين مداربسته را در اين کشور بسيار بيشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه هاي ضبط تصاوير تا حد زيادي از نظر ميزان حجم ذخيره و قابليت ها بسيار محدود بود. از نيمه دوم سال 1990 پليس دوربين هاي زيادي را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومي ، مدارس و پروژه هاي ساختماني نصب کرد.
در انگلستان نيز استفاده از دوربين مداربسته بسيار متداول شد. شهر "نورفولک" انگلستان نخستين جايي در اين کشور بود که دوربين ها در آن نصب شدند.بطور کلي در دهه ميلادي بين 1990 تا 2000 استفاده از دوربين هاي مداربسته در بسياري از کشورها رواج يافت.



کاربردهاي دوربين مداربسته
کاربرد اصلي و عمده دوربين هاي مداربسته در سيستم هاي حفاظتي است اما کاربرد هاي آن به سيستم هاي حفاظتي محدود نبوده و از آن فراتر ميرود کاربردهايي از قبيل کاربردهاي پليسي ، نظامي، فضايي ،صنعتي ، کنترل ترافيک ، ارتباطات ويديويي، و تصوير برداري نامحسوس.


 


 


 - جلوگيري از ارتکاب جرايم:
کاربرد دوربين هاي مداربسته در جلوگيري از ارتکاب جرايم بسيار وسيع است. از جلوگيري از جرايم رانندگي تا جرايم جنايي. استفاده نامحسوس از دوربين هاي مخفي نيز بسيار رواج يافته است. بطور مثال مي توان به دوربين هاي دستگاه هاي خود پرداز اشاره کرد که براي شناسايي جرايمي چون وارد کردن تصادفي رمز کارت اعتباري کاربرد دارد.



آخرين تحقيقات آماري از شهر هاي بزرگ آمريکا و انگلستان نشان مي دهد بعد از نصب دوربين هاي مداربسته در پارکينگ ها 51 درصد از تعداد جرايم کاسته شده است. در فرودگاه ها ميزان کاهش جرايم 23% و در ساير مراکز عمومي روي هم رفته اين مقدار 7% بوده است.


 


 


 -کاربرد صنعتي:
در کارخانجات صنعتي نيز از دوربين هاي مداربسته در محل ها يا مراحلي از کار که حضور فيزيکي انسان خطرناک،دشوار يا حتي غير ممکن است نيز بهره گرفته مي شود. در کارخانجاتي مثل کارخانجات شيميايي يا نيروگاه هاي هسته اي.در مراکز صنعتي استفاده از دوربين هاي اسکن خط توليد و دوربين هاي حرارتي رواج زيادي دارد.


 


 


  -کنترل ترافيک:
امروزه در اکثر کشورهاي جهان از دوربين هاي مداربسته براي کنترل ترافيک وسايل نقليه در سطح گسترده اي استفاده مي شود. از جمله کنترل ميزان ترافيک در خيابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگاني که قصد عبور از مسير آن خيابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسايي جرايم رانندگي حداقل کاربرد هاي دوربين مداربسته در کنترل وسايل نقليه هستند. شناسايي اتوماتيک پلاک خودروها از جمله آخرين دستاورد هاي دوربين هاي مداربسته در اين بخش مي باشند.


 


-امنيت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومي از دوربين مداربسته براي جلوگيري از حوادثي که ممکن است در اثر خارج از ديد بودن محل صورت بگيرد استفاده مي شود. بطور مثال در متروها از دوربين مداربسته براي کنترل درهاي ورود و خروج مسافران به منظور اطمينان از اينکه مسافر از در عبور کرده است و يا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهاي شهري.



انواع دوربين مداربسته
از نظر نوع سيگنال:
-دوربين هاي آنالوگ
-دوربين هاي ip (آي پي تحت شبکه)
-دوربين هاي دو منظوره



از نظر شکل ظاهري و کاربرد متناظر:
-دوربين هاي دام dome
-دوربين هاي صنعتي
-دوربين هاي مينياتوري
-دوربين هاي مادون قرمز ir
-دوربين هاي اسپيد دام (دوربين هاي چرخشي ptz)



از نظر قاب و پوشش:
-دوربين هاي ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزيني)
-دوربين هاي مخفي
-دوربين هاي قاب فانتزي


 


دوربين هاي آنالوگ


 


 


 


 اين دوربين ها نسل ابتدايي دوربين هاي مداربسته مي باشند که براي دريافت و ارسال اطلاعات صدا و تصوير از امواج آنالوگ استفاده مي کنند.صدا و تصوير اين دوربين ها هر يک توسط کابل دورشته اي جداگانه منتقل مي شوند که يک رشته از سيم ها نقش جلوگيري از نويز بر سيم اصلي را ايفا مي کند. کابل متداول براي تصوير اين دوربين ها کابل کواکسيال rg59 است گرچه ارتباط تصوير اين دوربين ها با کابل هاي مختلف بر حسب نياز امکان پذير است.


کيفيت اين دوربين ها همانگونه که از نامشان پيداست تابعي از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نويز قرار دارد. نويز هاي مختلف الکترومغناتيسي و نويز هاي ناشي از نوسانات برق همواره يکي از تهديدات جدي بر کيفيت دوربين هاي مداربسته آنالوگ مي باشند. به همين دليل استفاده از کابل ها و تجهيزات با کيفيت بالا روي کيفيت تصوير در اين نوع دوربين ها تاثير بسزايي دارد.


www.digibaan.ir


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : دوربين ,مداربسته ,استفاده ,جرايم ,کاربرد ,سيستم ,دوربين مداربسته ,مداربسته براي ,کنترل ترافيک ,مراکز عمومي ,امواج آنالوگ
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رشته روابط عمومی قالب های فارسی وردپرس 12 ریپورتر spiralpipeprice دکوراسیون داخلی خرید شماره مجازی بدون ریپورت رادیاتور وبلاگ فروشگاه شاپل سایت پشتیبان